top of page

Tekstschrijver: voor teksten die bijdragen aan succes

Het kan knap lastig zijn om de informatie die je wilt overbrengen in de juiste woorden te vatten. Dan laat je het mij toch doen?

 

Als tekstschrijver met een achtergrond in marketing en communicatie help ik je aan teksten die scoren. Van converterende webteksten, overtuigende klantinterviews en lekker leesbare SEO-blogs tot boeiende medewerkersportretten, kraakheldere persberichten en pakkende vacatureteksten.

Sterk in tekst

Freelance tekstschrijver

Je hebt een verhaal te vertellen, een product te verkopen of een doelgroep te bereiken. Of je wilt je medewerkers aan je binden, een klantverhaal in de schijnwerpers zetten of beter scoren in Google. Wat je doel ook is, je hebt duidelijke taal nodig. Krachtige teksten die boeien, overtuigen of informeren. Of het nu gaat om pakkende webteksten, kraakheldere persberichten, doeltreffende social media posts, een intrigerend medewerkersportret of een nieuwsbrief die blijft hangen. Je hebt ideeën genoeg maar geen tijd of misschien moeite om de juiste woorden te vinden. Als freelance tekstschrijver neem ik het van je over en help ik je aan teksten die impact maken.

Webteksten

Vacatureteksten

Klantverhalen

Blogs

Medewerkersportretten

Persberichten

Interviews en artikelen

Social media posts

tekstschrijver

Heb je al een tekst in de steigers staan maar kan deze wel een grondige redigeerslag gebruiken? Bekijk de pagina redigeren.

Wat doet een tekstschrijver?

Wat doet een tekstschrijver eigenlijk? Als tekstschrijver op freelance basis help ik je aan teksten die bijdragen aan het succes van je organisatie. Dit doe ik door doelgerichte teksten te schrijven die je marketing- en communicatiedoelstellingen ondersteunen. En ja, daarvoor schuif ik de traditionele taalregels soms opzij. Copywriting, heet dat. Kortere zinnen, schrijven in spreektaal of een zin starten met een persoonsvorm in plaats van het onderwerp – het zijn weloverwogen keuzes om jouw boodschap extra kracht bij te zetten.

SEO-proof webteksten

 

En bungel je ergens op positie 150 in Google? Dan heb je SEO-proof webteksten nodig. Als SEO tekstschrijver help ik je aan sterke en lekker leesbare webteksten die zowel door je websitebezoeker als zoekmachines gewaardeerd worden.

Wat kost dat, zo'n stukje tekst?

Goeie vraag, die komt vaker voorbij. Mijn antwoord: dat hangt ervan af. Van het type tekst, de gewenste lengte en de complexiteit van het onderwerp bijvoorbeeld. Maar ook de voorbereidingstijd die nodig is speelt een rol.

Ik werk op basis van een vaste prijs per project. Zo weten we allebei waar we aan toe zijn. Om je een idee te geven: een korte blog schrijf ik v.a. € 80,-. Goed geschreven, lekker leesbaar, SEO-proof en klaar voor gebruik. Webteksten schrijven? Dat doe ik voor € 150,- per pagina (incl. SEO). Het starttarief voor een klantinterview of medewerkersportret is € 225,- (incl. interview). En heb je een pakkende vacaturetekst nodig? Dat kan al vanaf € 150,-.

Wil je een prijsopgave voor jouw project ontvangen? Neem contact met me op.

15+ jaar ervaring als tekstschrijver, copywriter en marketing- en communicatieadviseur

Over mij

Als freelance tekstschrijver en copywriter help ik organisaties aan teksten die bijdragen aan succes. Van webteksten, persberichten en blogs tot case studies, vacatureteksten en klantinterviews. Van tekstcreatie tot tekstoptimalisatie. En heb je meer nodig dan alleen een tekst? Kun je wel wat hulp gebruiken bij het realiseren van je marketing- en communicatiedoelstellingen? Met ruim 15 jaar ervaring ben ik je graag van dienst.

tekstschrijver

Tekstschrijver
gezocht?

Freelance tekstschrijver gezocht? Als tekstschrijver in Eindhoven help ik organisaties in heel Nederland aan fijne teksten.

 

Naast mijn werk als commercieel tekstschrijver (copywriter) ondersteun ik bedrijven bij communicatievraagstukken, variërend van strategie en SEO tot tekstredactie en contentcreatie. Op afstand óf als interim communicatieadviseur bij jou op locatie. Aan de slag of even kennismaken? Stuur gerust een berichtje.

bottom of page