top of page

Tekstschrijver: voor teksten die bijdragen aan succes

Het kan knap lastig zijn om de informatie die je wilt overbrengen in de juiste woorden te vatten. Dan laat je het mij toch doen?

 

Als tekstschrijver met een achtergrond in marketing en communicatie help ik je aan teksten die scoren. Van converterende webteksten, overtuigende klantinterviews en lekker leesbare SEO-blogs tot boeiende medewerkersportretten, kraakheldere persberichten en pakkende vacatureteksten.

Freelance tekstschrijver: voor sterke teksten die impact maken

Je hebt een verhaal te vertellen, een product te verkopen of een doelgroep te bereiken. Of je wilt je medewerkers aan je binden, een klantverhaal in de schijnwerpers zetten of beter scoren in Google. Wat je doel ook is, je hebt duidelijke taal nodig. Krachtige teksten die boeien, overtuigen, informeren, activeren of geruststellen. Of het nu gaat om pakkende webteksten, kraakheldere persberichten, doeltreffende social media posts, een intrigerend medewerkersportret of een nieuwsbrief die blijft hangen. Je hebt ideeën genoeg maar geen tijd of misschien moeite om de juiste woorden te vinden. Als freelance tekstschrijver neem ik het van je over en help ik je aan teksten die impact maken.

✓ Webteksten
✓ SEO-blogs
✓ Interviews

✓ Medewerkersportretten

✓ Persberichten
✓ Testimonials
✓ Klantverhalen
✓ Social media posts

tekstschrijver

Heb je al een tekst in de steigers staan maar kan deze wel een grondige redigeerslag gebruiken? Bekijk de pagina redigeren.

Wat doet een tekstschrijver?

Wat doet een tekstschrijver eigenlijk? Als tekstschrijver op freelance basis help ik je aan teksten die bijdragen aan het succes van je organisatie. Dit doe ik door doelgerichte teksten te schrijven die je marketing- en communicatiedoelstellingen ondersteunen. En ja, daarvoor schuif ik de traditionele taalregels soms opzij. Copywriting, heet dat. Kortere zinnen, schrijven in spreektaal of een zin starten met een persoonsvorm in plaats van het onderwerp – het zijn weloverwogen keuzes om jouw boodschap extra kracht bij te zetten.


Bovendien zorg ik er als SEO tekstschrijver voor dat je teksten SEO-proof zijn. Want veel van wat we tegenwoordig doen, gebeurt online. En daarvoor wil je content die converteert. Ik help je aan hoogwaardige en lekker leesbare teksten die zowel door je websitebezoeker als Google gewaardeerd worden. Van verleidelijke salespagina’s en een heldere dienstenpagina tot impactvolle blogs of een krachtige ‘over ons’-pagina.

Wat kost dat, zo'n stukje tekst?

Goeie vraag, die komt vaker voorbij. Mijn antwoord: dat hangt ervan af. Van de gewenste lengte van de tekst en de complexiteit van het onderwerp bijvoorbeeld. Maar ook de voorbereidingstijd die nodig is speelt een rol.


Ik werk op basis van een vaste prijs per project. Geen verrassingen achteraf en jij krijgt kwalitatieve copy die bijdraagt aan het succes van je organisatie. Om je een idee te geven: een korte blog schrijf ik vanaf € 75,-. Goed geschreven, lekker leesbaar, SEO-proof en klaar voor gebruik. Websiteteksten (incl. SEO) schrijf ik vanaf € 150,- per pagina. Het starttarief voor een klantinterview of medewerkersportret is € 225,- (incl. interview) en een wervende vacaturetekst kost € 150,-.


Wil je een prijsopgave voor jouw project ontvangen? Neem contact met me op.

Tekstschrijver gezocht?

 

Freelance tekstschrijver gezocht? Als tekstschrijver in Eindhoven help ik organisaties in heel Nederland aan fijne teksten.

 

Naast mijn werk als commercieel tekstschrijver (copywriter) ondersteun ik bedrijven bij communicatievraagstukken, variërend van strategie en SEO tot tekstredactie en contentcreatie. Op afstand óf als interim communicatieadviseur bij jou op locatie. Aan de slag of even kennismaken? Stuur gerust een berichtje.

15+ jaar ervaring als tekstschrijver, copywriter en marketing- en communicatiespecialist

Over mij

Als freelance tekstschrijver en copywriter help ik organisaties aan teksten die bijdragen aan succes. Van webteksten, persberichten en blogs tot case studies, vacatureteksten en klantinterviews. Van tekstcreatie tot tekstoptimalisatie. En heb je meer nodig dan alleen een tekst? Kun je wel wat hulp gebruiken bij het realiseren van je marketing- en communicatiedoelstellingen? Met ruim 15 jaar ervaring ben ik je graag van dienst.

Tekstschrijver en copywriter Tessa van Leeuwen.jpg
bottom of page