top of page

Webteksten schrijven

Je nieuwe website is bijna klaar. Strak vormgegeven en lekker fris. Nu alleen nog de teksten.

Jij kent je vak als geen ander en weet goed wat jou uniek maakt. Maar erover schrijven? Dat is vaak een hele uitdaging. Wat moet je op papier zetten om bezoekers te raken? Hoe breng je dit het beste over? Hoe zorg je ervoor dat het lekker leest? En dan is er ook nog SEO: hoe krijg je niet alleen je bezoekers, maar ook Google aan boord?

Webteksten schrijven, daar komt heel wat bij kijken. Ik help je aan fijne teksten die informeren, inspireren én SEO-proof zijn. Die niet alleen vertellen, maar ook verkopen. In een tone-of-voice die past bij jouw bedrijf.

Een ijzersterk verhaal dat bij je lezer én Google in de smaak valt

Webteksten laten schrijven

Webteksten laten schrijven? Of je nu op zoek bent naar een complete set webteksten, een 'over ons'-pagina die uitnodigt tot doorklikken of een pakkende blog: ik help je aan teksten die de juiste snaar raken. Dit doe ik voor ambitieuze startups, maar ook voor gevestigde bedrijven die wel wat frisse content kunnen gebruiken.


Heb je zelf al wat geschreven voor je website? Of wil je je bestaande webteksten laten checken? Ik geef je graag handige tips om beter gevonden te worden en je lezers nog meer te overtuigen. En als ik een taalfoutje spot, los ik dat meteen voor je op.
 

SEO teksten laten schrijven

 

Bungel je ergens op positie 150 in Google? Dan heb je een SEO tekstschrijver nodig. Of nog beter, een tekstschrijver met stevige kennis van SEO. En dat ben ik. Mijn focus? Het schrijven van teksten die je bezoekers écht aanspreken. Want hoeveel SEO technieken je ook toepast, je hebt wel een ijzersterk verhaal nodig om je doelgroep te boeien. Tegelijkertijd zorg ik ervoor dat je teksten het goed doen in Google. En dat gaat verder dan alleen wat zoekwoorden verwerken. De juiste structuur, krachtige koppen, interne links en duidelijke metainformatie: ik zorg ervoor dat je tekst scoort.

Webteksten schrijven

Zo ga ik te werk

Stap 1:
W
e bespreken de opdracht

Dit kan telefonisch of via e-mail. We bespreken wat je precies nodig hebt, hoe ik te werk ga en wat de kosten zijn. Zie je het zitten? Dan stuur ik je de opdrachtbevestiging en een vragenlijst. Ook plannen we een videobelafspraak.

Stap 2:
Vragenlijst

Voordat ik van start ga, krijg je van mij een uitgebreide vragenlijst. Die gaat over je bedrijf, je diensten, je klanten, je doelen, wat jou uniek maakt en waar je passie ligt. Deze informatie helpt me om teksten te schrijven die echt bij jou passen.

Stap 3:
Zoekwoorden-onderzoek

Niet verplicht, maar superbelangrijk als je wilt dat je teksten goed scoren in zoekmachines. Met behulp van de SEO-tool Ahrefs kijk ik welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw bedrijf. Ik onderzoek wat potentiële klanten zoeken en analyseer de zoekwoorden die je concurrenten gebruiken. Alle bevindingen bundel ik in een overzichtelijk zoekwoordenrapport. Daarna bespreken we samen hoe we je website het beste kunnen structureren en welke zoektermen we integreren in je teksten.

Stap 4:
Videobellen

Tijdens een videocall (+/- 60 min.) nemen we de vragenlijst door. We praten over je bedrijf, wat je aanbiedt, wie je klanten zijn, wat je wilt bereiken, wat jou anders maakt en wat jouw drijfveren zijn. Heb je een zoekwoordenonderzoek laten uitvoeren? Dan bespreken we ook de resultaten daarvan. Samen bekijken we de menustructuur en bepalen we welke zoektermen we gaan gebruiken voor jouw website.

Stap 5:
Webteksten schrijven

Ik ga aan de slag met jouw webteksten. Tussendoor stuur ik je een concepttekst om te kijken of ik op het juiste spoor zit. Zo kunnen we de inhoud of schrijfstijl meteen bijschaven als dat nodig is.

Stap 6:
Je nieuwe webteksten zijn klaar

Daar zijn ze dan! Je ontvangt de teksten in Word, helemaal klaar om ze direct in het cms van je website te plakken. Met metatitels, metabeschrijvingen, interne links en de juiste koppenstructuur. Het hele proces van stap 1 t/m stap 6 duurt twee tot vier weken.

Webteksten laten schrijven, wat kost dat?

Goeie vraag, die komt vaker voorbij. Mijn antwoord: dat hangt ervan af. Van het type webtekst, de gewenste lengte en de complexiteit van het onderwerp bijvoorbeeld. Maar ook de voorbereidingstijd die nodig is speelt een rol.

 

We maken van tevoren een vaste prijsafspraak. Zo weten we allebei waar we aan toe zijn. Hieronder staan mijn tarieven voor veelvoorkomende opdrachten. Wil je een prijsopgave voor jouw project ontvangen? Neem contact met me op.

Zoekwoordenonderzoek

v.a. € 150,- excl. btw

Een website die niet opgepikt wordt door de zoekmachines? Daar heb je weinig aan. Een zoekwoordenonderzoek geeft inzicht in wat mensen online zoeken. En dat is belangrijk, want je wilt weten welke zoektermen jouw potentiële klanten gebruiken. Zo kunnen die strategisch in je webteksten verwerkt worden. Nog geen zoekwoordenonderzoek gedaan? Ik regel het voor je.

Webteksten
(hele website)

€ 995,- excl. btw

Nieuwe website? Of oude teksten nieuw leven inblazen? Ik schrijf vijf pagina's: home, over ons/over mij, contact en nog twee pagina's. Bijvoorbeeld over diensten, werkwijze, portfolio of tarieven - wat jij wilt. Ik zorg ervoor dat alles lekker in elkaar steekt voor SEO. Meer pagina's nodig? Een extra pagina kost € 150,-.

Webteksten
(losse pagina)

v.a. € 150,- excl. btw

Een opfrisbeurt van je bestaande webtekst of content voor een gloednieuwe webpagina? Ik schrijf een lekker leesbare, SEO-proof tekst incl. metainformatie.

Over mij/over ons
(losse pagina)

€ 250,- excl. btw

Wist je dat de Over ons-pagina de meest bezochte plek op websites is? Niet zo gek, want bezoekers willen weten met wie ze te maken hebben. Wat voor bedrijf is dit? Wie zijn de mensen achter de organisatie? En, past dit bij mij? Ik help je aan een Over ons-/Over mij-pagina die blijft hangen.

Blog

v.a. € 100,- excl. btw

Zakelijk bloggen? Doen! Het is een makkelijke en goedkope manier om je bedrijf in de schijnwerpers te zetten, je klanten te bereiken en je expertstatus te vergroten. Met jouw ervaring en informatie uit een zoekwoordenonderzoek zoeken we samen naar geschikte blogonderwerpen. Wat leeft er in jouw branche? Wat interesseert jouw klanten? Die inzichten vertaal ik naar waardevolle blogteksten die jouw doelgroep aanspreken en je positie als autoriteit in jouw vakgebied versterken.

Redigeren bestaande webteksten

v.a. € 100,- excl. btw

Geen zin om zelf met de bezem door je website te gaan? Dan laat je het mij toch doen! Ik werp een kritische blik op je websiteteksten. Ik maak je boodschap krachtiger, pak taal- en stijlfouten aan, geef tips waar nodig en zorg ervoor dat je verhaal goed uit de verf komt. Ook voorzie ik je webpagina's van duidelijke metainformatie.

webteksten-laten-schrijven

Meer nodig dan alleen een tekst? Schakel mij in voor het plannen, begeleiden en uitvoeren van je marketing- en communicatieproject. Op afstand óf als interim communicatieadviseur bij jou op locatie.

15+ jaar ervaring als tekstschrijver, copywriter en marketing- en communicatieadviseur

Over mij

Als freelance copywriter en tekstschrijver in Eindhoven help ik organisaties in heel Nederland aan fijne teksten die bijdragen aan succes. Van webteksten, persberichten en blogs tot case studies, vacatureteksten en klantinterviews. Van tekstcreatie tot tekstoptimalisatie. En heb je meer nodig dan alleen een tekst? Kun je wel wat hulp gebruiken bij het realiseren van je marketing- en communicatiedoelstellingen? Met ruim 15 jaar ervaring ben ik je graag van dienst.

webteksten-schrijven
bottom of page