top of page

Copywriting: krachtige teksten die de juiste snaar raken

Aan de slag met copywriting? Als copywriter en tekstschrijver met een achtergrond in marketing en communicatie help ik je aan teksten die bijdragen aan succes. Want of je nu een verhaal wilt delen, een doelgroep wilt overtuigen, je medewerkers aan je wilt binden, een product wilt verkopen of je positie in de Google zoekresultaten wilt versterken: een goede tekst is onmisbaar.

 

Een lekker leesbare SEO-blog, een aantrekkelijke brochuretekst, een indringend medewerkersportret of een overtuigend klantinterview. Goede copywriting spreekt je doelgroep aan, geeft je organisatie een eigen stem en vormt dé basis voor succesvolle communicatie. Wat je nodig hebt, zijn sterke teksten die de juiste snaar raken. En die kan ik voor je schrijven.

Overtuigende teksten

Wat is copywriting?

Wat is copywriting eigenlijk? Copywriting is het schrijven van aantrekkelijke, overtuigende teksten voor commerciële doeleinden. Denk aan salespagina’s die aanzetten tot actie. Of een klantverhaal dat je doet denken: dat wil ik ook! Maar ook: goed geschreven blogs, prikkelende bedrijfsbrochures of een 'over ons'-pagina die indruk maakt.
 

Copywriting betekenis

 

Bij copywriting draait het om veel meer dan zomaar wat woorden op papier zetten. Het gaat om het vangen van de essentie van je boodschap, het zorgvuldig kiezen van de juiste woorden en deze op een slimme manier gebruiken. Zo geef je met copywriting betekenis aan je tekst. Om te inspireren, te overtuigen of tot actie aan te zetten. En soms kun je de traditionele taalregels daar best voor opzij schuiven. Het gebruik van korte zinnen, schrijven in spreektaal en een zin beginnen met een voegwoord kunnen je boodschap krachtiger maken.

Webteksten

Vacatureteksten

Klantverhalen

Blogs

Medewerkersportretten

Persberichten

Interviews en artikelen

Social media posts

copywriting-redigeren

Heb je al een tekst in de steigers staan maar kan deze wel een grondige redigeerslag gebruiken? Bekijk de pagina redigeren.

Copywriting: schrijven met impact

Aan de slag met copywriting? Of je nu op zoek bent naar een goed geschreven blog, een aansprekende bedrijfsbrochure of een overtuigend klantinterview - ik help je aan teksten die naadloos aansluiten bij jouw marketing- en communicatiedoelen.

Website copywriting

 

Als SEO copywriter zorg ik er bovendien voor dat jouw teksten niet alleen lekker lezen, maar ook SEO-proof zijn. Webteksten die je bezoekers aanspreken én de aandacht van Google trekken, dat is wat je nodig hebt. Ook wel website copywriting genoemd. Van verleidelijke salespagina's en kraakheldere dienstenpagina's tot pakkende blogs en een 'over ons'-pagina die indruk maakt – ik help je aan woorden die scoren.

Wat kost dat, zo'n stukje tekst?

Goeie vraag, die komt vaker voorbij. Mijn antwoord: dat hangt ervan af. Van het type tekst, de gewenste lengte en de complexiteit van het onderwerp bijvoorbeeld. Maar ook de voorbereidingstijd die nodig is speelt een rol.

Ik werk op basis van een vaste prijs per project. Zo weten we allebei waar we aan toe zijn. Om je een idee te geven: een korte blog schrijf ik v.a. € 80,-. Goed geschreven, lekker leesbaar, SEO-proof en klaar voor gebruik. Webteksten schrijven? Dat doe ik voor € 150,- per pagina (incl. SEO). Het starttarief voor een klantinterview of medewerkersportret is € 225,- (incl. interview). En heb je een pakkende vacaturetekst nodig? Dat kan al vanaf € 150,-.

Wil je een prijsopgave voor jouw project ontvangen? Neem contact met me op.

15+ jaar ervaring als tekstschrijver, copywriter en marketing- en communicatieadviseur

Over mij

Als freelance tekstschrijver en copywriter help ik organisaties aan teksten die bijdragen aan succes. Van webteksten, persberichten en blogs tot case studies, vacatureteksten en klantinterviews. Van tekstcreatie tot tekstoptimalisatie. En heb je meer nodig dan alleen een tekst? Kun je wel wat hulp gebruiken bij het realiseren van je marketing- en communicatiedoelstellingen? Met ruim 15 jaar ervaring ben ik je graag van dienst.

copywriting

Copywriting op freelance basis

Met freelance copywriting help ik je aan sterke teksten die bijdragen aan het succes van je organisatie. Van een goed geschreven SEO blog, een boeiend medewerkersportret of een prikkelende vacaturetekst tot een pakkende brochure of een overtuigend klantinterview.

 

Naast mijn werk als copywriter ondersteun ik bedrijven bij communicatievraagstukken, variërend van strategie en SEO tot tekstredactie en contentcreatie. Op afstand óf als interim communicatieadviseur bij jou op locatie. Aan de slag of even kennismaken? Stuur gerust een berichtje.

bottom of page